Spelar Ace-King i Texas Holdem

Alla som spelar Texas Holdem vet att ess-kung är en av de allra bästa starthänderna. Men det är just det, en starthand. Det är endast 2 kort av en 7 card ekvation. I nästan varje situation vill du komma ut bränning med A-K som hålkort. (Undantaget skulle vara när man står inför en stor höjning från en tidig position spelaren.) När floppen kommer, måste du att ompröva din hand och tänka igenom saker innan du bara anta dina överkort är bäst. Som många andra situationer i Texas Holdem, att känna dina motståndare kommer att hjälpa dig bedöma din situation när du håller A-K och se en flopp som 9-8-2.

 

Eftersom du satsa preflop och kallades, du antar din motståndare också håller bra kort och floppen kan ha missat dem så dåligt som det missade du. Ditt antagande kommer ofta gånger vara korrekt, men de kunde med ett hålpar och vara ledande i handen, eller ännu värre har pocket 9s, 8s eller 2s. Också, glöm inte att många dåliga spelare inte skulle veta bra kort om de snubblade över dem och kunde kallas med E-x och parat styrelsen. Om din motståndare checkar, kan du kontrollera och se en gratis kort eller göra en insats och försöker plocka potten upp just där. Om de satsar, kan du höja för att se om de är riktiga eller vik. Vad du vill undvika kallar helt enkelt din motståndares satsning för att se vad turn ger. Om någon kort annat än och ess eller kung träffar, kommer inte du veta något mer information än du gjorde efter floppen.

 

Låt oss säga turn ger en 4 och din motståndare satsar igen, vad gör du? För att syna en satsning på floppen hade du tänka din hand var bäst, så du måste säkert tycker det fortfarande är. Så, du syna en satsning på turn och en mer på floden ta reda på att din motståndare höll 10-8 och hade bara andra paret efter floppen. På den punkten, gryr det på dig att en höjning efter floppen kunde ha vunnit potten rätt sedan. Istället, du kallas och förlorade 3 mer satsningar i hopp om att fånga ett mirakel-kort eller att din Ess-hög skulle hålla upp. Om du vill ha upp på floppen och varit kallas eller reraised har bara kostar 2 satsningar för att lära dig mer om din motståndare hands styrka. Ess-Kung är en vacker sak att se dina hålkort. Bara vara säker på att du spelar dem klokt och de kan ge dig stor lycka vid pokerbordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *