Så önskar du att spela i en pokerturnering?

 

Väl är du inte ensam! Turneringar växer större hela tiden.

Låt oss definierar ”pokerturnering.”, för vi får egentligen startade, Turneringar är pokerkonkurrenser var alla avspelare spelar samtidigt och fortsätter för att spela, tills endast en spelare lämnas. Spelaren, som är vänstersida, är den som hem tar allt byte!

Turneringar är varma!

Varför är turneringar sådana stora händelser? Dem

– Var rolig att spela in – ha låga tillträdesavgifter – erbjuder en stor bända pöl som ska segras – är en billig väg för att novispokerspelare ska lära hur man spelar leken – ger ett ställe för mer erfaren spelarevinstserfarenhet

Typer av turneringar

Medan det finns många olika typer av pokerlekar som spelas på kasino och online-rum, reserveras turneringlek vanligt för Texas Hold dem, Omaha och dubben för 7 kort, därför att dessa lekar har stort följa.

Pokerturneringar kan ha som få som 6 spelare (enkla tabellturneringar) till tusentals spelare för större händelser. Stora turneringar består av många tabeller, varje tabell som har 8 till 10 spelare. Tabellerna tas långsamt bort från tourneyen, som spelare avlägsnas, och spelare balanseras från tabellen till tabellen som behövda. (Dessa är bekanta som mång–tabell turneringar). Slutligen allt utom ska den sista tabellen tas bort, och dessa sista 8 till 10 spelare spelar till endast en av dem återstår.

Turneringgrunderna som spelar i spelare för en turnering, måste betala två avgifter.

1. De måste betala en tillträdesavgift till pokerrummet som är värd turneringen för att täcka de involverade kostnaderna. Detta ger spelaren en tilldelad plats, och ett uppsättningantal av turnering gå i flisor med vilket för att spela (dessa chiper har inget kontant värde).

2. Spelare betalar också a köp-i avgift. Köp-i avgift rymms och betalas ut som priser. Den bända utbetalningen skilja sig åt från turnering till turnering, men typisk all går den till de få spelarna som är gynnsamma nog att göra den sista tabellen.

Objektet av en turnering är att segra alla avchiper. Alla turneringspelare startar ut med det samma antalet av chiper att spela med, och alla startar att spela samtidigt. Spelare spelar, tills de förlorar alla deras chiper och tas därefter bort från turneringen. En turnering fortsätter nonstop, ofta för flera timmar, till endast en person återstår.

Som spela fortskrider, stiger insatserna och att göra det mer och svårare för spelare med korta buntar att återstå i leken.

Spelare tilldelas bända pengar som baseras på deras fulländande position i turneringen. De bästa efterbehandlarna tjänar de mest pengarna med den 1st ställevinnaren som vanligt och så vidare mottar omkring 30% av de sammanlagda bända pengarna, den 2nd ställevinnaren om 20%.

Numret av vinnare och formatet av utbetalningarna beror på reglerna för turneringen som spelas, och spela för antal människor.

Beträffande-buys och Tillfoga-ONS

Några pokerturneringar låter spelare ettköp alternativ. Detta beträffande-köpet alternativ låter spelare inhandla mer chiper, om de kör ut ur dem i början av turneringen. En spelare kan inhandla det samma numret av chiper som hon startade turneringen med. Några pokerturneringar låter obegränsade beträffande-buys under den första timmen av lek, medan andra turneringar låter endast ett enkelt beträffande-köp.

Ett utvidgnintt alternativ är liknande till beträffande-köpet alternativet. Tillfoga-ONS skilja sig åt däri dem vanligt erbjuds endast en gång på slutet av beträffande-köpet perioden och kan inhandlas utan hänsyn till hur många chiper du har. Som namnet antyder, tillfogas dessa chiper på till din bunt av chiper.

All intäkter från beträffande-buys och tillfoga-ONS tillfogas till den bända pölen mindre husavgifter (om tillämplig).

Slå vad

Att slå vad för turnering struktureras med den slå vad gränsen som regelbundet ökar. Ändringarna, i att slå vad gränser, uppstår olikt beroende av turneringen; några tajmas medan någon förhöjning gränsen, efter ett uppsättningnummer av rundor har spelats.

Balansera och kollapsande tabeller

Större turneringar startar ut med mer än en tabell, varje som har 8 till 10 spelare. Som turneringframstegspelarna ska avlägsnas och, numret av spelare på varje tabell ska inte återstå samma. För att turneringen ska vara ganska, bör numret av spelare på varje tabell vara samma, så organisatörerna flyttar spelare från tabellen till tabellen i ett försök att hålla alla tabeller lika befolkade.

Att balansera är övningen av rörande spelare från fulla tabeller till mindre fulla tabeller, när skillnaden är 3 eller mer spelare.

Att kollapsa tabeller är övningen av att ta bort tabeller, när det finns nog tomma utrymmen bland vila av tabellerna som ska göras så. Således med 10 spelaretabeller, när det finns 10 tomma utrymmen, är spelarna från en tabell rörda att tömma utrymmen, och den tabell tas ut ur lek.

Och där har du det – grunderna av tourneypoker. Nytt till ett modigt eller gammalt pro-, kan att få in i en turnering vara en stor erfarenhet. Därför att inte ge det ett försök!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *